Olajcsere

A javasolt csereperiódus 15 000 km után vagy 1 év leteltével. Azt gondolnánk, hogy aki keveset használja az autóját, annak sokkal ritkábban ajánlott az olajcsere. Ez tévhit, évente szükséges lecserélni a motor olajat autóban, mert az olaj minősége is folyamatosan romlik, akkor is, ha nem használjuk.  Az olajcsere szerviz magába foglalja az autóban lévő motorolaj leengedését olajszűrő és levegőszűrő cserélését. Az autóba végül típusnak megfelelő olajat öntünk az előírt mennyiséggel.

Amikor esedékes az olajcsere, az utastér (pollen) szűrő cseréje is megtörténik. Sokan nem tudják, mennyire fontos a pollenszűrő cseréje. A pollenszűrő szavatolja, hogy az autó utasterébe kerülő levegő tiszta és friss legyen. Vagyis biztosítja, hogy a por, a pollen, a mikrorészecskék és még sok más ne kerüljenek az utastér levegőjébe.

Az autó előéletét figyelembe véve, üzemanyagszűrő cseréje is szükséges lehet. Benzines autók esetén gyújtógyertyák ellenőrzése, szükség esetén cseréje.

Olajcsere műhelyünkben!

A szervizbe beletartozik a teljes fék-futómű átvizsgálás, világítás ellenőrzés, fagyálló bevizsgálás, valamint ablakmosó folyadékkal feltöltés. Szükség esetén diagnosztikai műszerrel szerviz intervallum visszaállítása. 

Az olajcserét tehát nem érdemes megspórolni, kitolni, hiszen hiába úgy érezzük, hogy ezzel, hogy kitoltuk az olajcserét, mennyit megspóroltuk, hiszen nem történt az autónkkal semmi, de valójában ezzel a halogatással a motor élettartamát rövidítjük meg. Költséghatékonyabb tehát az olajcserét rendszeresen elvégezni, mint a motort lecserélni, ne halogassa Ön sem, kérjen időpontot olajcserére!

© Copyright 2022 Honlap fejlesztés: Marketingsziget