Elektromos autó szervizelése

A hibrid és az elektromos autók működésbe és ezáltal a szervizelése eltér a már megszokott autókétól. Az elektromos autó esetében is fontos, hogy a megelőzésre fektessük a hangsúlyt. Az elektromos autóknál kevesebb mozgó alkatrész található, mint egy hagyományos autóban. Ez által a karbantartása kevesebbe kerül, viszont a rendszeres ellenőrzés az elektromos autók esetében is fontos!

Az elektromos autóknál az autó fékezésekor a mozgási energia átalakul, melynek eredményeképpen a fékrendszer igénybevétele csökken. Azonban a fékek ellenőrzése ugyanúgy fontos, mint a hagyományos autók esetében. A kormányművet, a hűtőfolyadékot és a klímarendszert is ellenőrizni szükséges időnként.

A kerekek ellenőrzésére kiemelt figyelmet kell fordítani az elektromos autóknál, ugyanis az elektromos autók nehezebbek a hagyományos autóknál. A nagyobb súly miatt a gumiabroncsok gyorsabban kophatnak. Emiatt nagyon fontos, hogy a kerekekben megfelelő legyen a nyomás.

Az elektromos autó esetében az akkumulátor ellenőrzése elengedhetetlen. Az akkumulátor állapotát, a töltőcsatlakozás és a kábelcsatlakozásokat szükséges megvizsgáltatni.

Az akkumulátor hosszabb élettartamáért Ön is hozzájárulhat, ha nem engedi hosszabb időn át 20 % töltöttségi szinten állni autóját.

Műhelyünkben elektromos autók szervizelését is vállaljuk!

Az elektromos autónál a nagyfeszültségű rendszer miatt a javítási munkákat csak az elektromos autók szervizelésére szakosodott, megfelelő képzésben részesült szakember végezheti az ennek megfelelően felszerelt műhelyben. A Kovács Turbó Autószerviz Kft. minden szükséges feltételnek megfelel.

Ahhoz, hogy elektromos autóját hosszan és megbízhatóan használhassa, bízza szervizelését hozzáértő, elektromos autó szervizelésére kiképzett szakemberre!

© Copyright 2022 Honlap fejlesztés: Marketingsziget